CASE AMT Medical WBSO

”Ik heb een zeer sterk gevoel gekregen dat de consultants van Catalyze voor de perfecte (WBSO) aanvraag willen gaan”

Interview met Rutger Tulleken, CEO van AMT Medical

AMT medical is druk bezig met de ontwikkeling van de ELANA heart bypass. Dit device zorgt er in de toekomst voor dat en een bypass aangelegd kan worden, zonder dat de borstkas opengemaakt hoeft te worden en zonder dat er een hart-long machine aan te pas komt.

De ontwikkelingen die plaatsvinden binnen het bedrijf zijn duur. Jarenlang onderzoek is nodig om tot een registratie als medisch hulpmiddel te komen, inclusief klinisch onderzoek in patiënten. De WBSO is daarom een welkome aanvulling om deze lasten significant te verlagen binnen het bedrijf. Aan het woord: Rutger Tulleken, CEO van AMT medical.


Wat is de impact van uw WBSO voordeel op uw bedrijf? Hoe helpt de WBSO u vooruit?

Rutger: “Wij zien een significante impact op onze bedrijfsvoering. Doordat wij vele tienduizenden euro’s WBSO voordeel ontvangen per jaar om de kosten van onze innovatieve werkzaamheden te compenseren, kunnen wij veel meer en langer onderzoek doen. Ook is het goed te combineren met andere subsidieaanvragen, waardoor wij het voordeel wat wij uit deze subsidies halen weten te maximaliseren.”

Wat is volgens u de uitdaging in het aanvragen van WBSO voor uw bedrijf?

Rutger: “Het aanvragen van de WBSO is niet onze kerncompetentie. De WBSO kent veel regels en het schrijven van een kwalitatief hoogstaande aanvraag kost veel tijd. Ik voelde de druk om een kwalitatief goede aanvraag te schrijven, maar ik was hiertoe eigenlijk niet in staat door mijn reeds drukke programma. Dit zorgde ervoor dat ik niet het maximale uit de WBSO wist te halen wat erin zat.”

Wat waardeert u aan de samenwerking met Catalyze?

Rutger:”Ik heb een zeer sterk gevoel gekregen dat de consultants van Catalyze voor de perfecte aanvraag willen gaan; Zij wisten mij erop te attenderen dat er meer uit de regeling te halen viel, dan ik op dat moment deed. Daarnaast is het heerlijk dat iemand je op dit gebied ontzorgt; je vergeet geen enkele deadline meer, en je krijgt gedegen advies over het inrichten van je administratie. Hierdoor hield ik tijd over voor wat écht belangrijk is: het ontwikkelen van de ELANA heart Bypass.”

Catalyze – uw Life Science Partner voor de WBSO

Of het nu gaat om de ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel, medical device of het uitvoeren van een klinisch onderzoek: wij hebben vaak aan een half woord genoeg om uw onderzoek te begrijpen en een duidelijke WBSO aanvraag te schrijven.

Zoals ook uit de ervaringen van Rutger blijkt, ontzorgen wij u volledig in het schrijven, aanvragen en managen van het WBSO traject. Zo realiseren wij een maximaal WBSO voordeel voor uw bedrijf, zonder dat u hierover na hoeft te denken. Daardoor blijft er tijd over voor wat écht belangrijk is: de innovatieve R&D werkzaamheden van uw bedrijf.

Wilt u ook WBSO aanvragen bij Catalyze?

U kunt bij onze consultants terecht voor al uw vragen. Zij kunnen uw vragen direct beantwoorden en u meer duidelijkheid over de WBSO regeling geven. Ook zijn zij benaderbaar voor een vrijblijvend aantrekkelijk aanbod.

Wij zijn benaderbaar op + 31 020 723 4408, via wbso@catalyze-group.com of via de chat.

Newsletter

A must-have if you’re interested in getting your business to the next level